Материалдар / Ет және сүт өнімдерінің радиоактивті және уытты заттармен зақымдау деңгейі
Осы тақырыптағы материалдардың барлығын көріңіз!

Ет және сүт өнімдерінің радиоактивті және уытты заттармен зақымдау деңгейі

Материал туралы қысқаша түсінік
Қазіргі таңда бүкіл әлемде радиоактивті уытты заттармен зақымдалу белең алып жатыр. Радиоактивтілік көздері, басқа ластаушы заттар сияқты, қоректік тізбектердің құрамдас бөліктері болып табылады: атмосфера - жел - жаңбыр - топырақ - өсімдіктер - жануарлар - адамдар. Радиактивті заттарды тағам өнімдерімен шамадан артық қолданғанда адамның денсаулығына зиян, тіпті сәулелі аурулар тудыруы мүмкін. Сол себепті малдәрігерлері тағамдық өнімдердің радиактивті заттармен ластануын қадағалап отырып, тұтынушыны сапалы заттармен қамтамасыз етуі керек.
Авторы:
30 Сәуір 2024
176
0 рет жүктелген
Материал тегін
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Text Centered
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!
Осы аптаның ең үздік материалдары