Министірлікпен келісілген курстар тізімі
Ғылыми Жоба
Материал туралы қысқаша түсінік
Нанның көгеруі – бұл тағамның сақтау кезінде орын алатын биологиялық процесс, оның нәтижесінде нанның бетінде көк немесе жасыл дақтар пайда болады. Бұл құбылыс көбінесе түрлі саңырауқұлақтардың, оның ішінде Penicillium және Aspergillus тектес саңырауқұлақтардың дамуынан туындайды. Нанның көгеруі адам денсаулығына зиян келтіруі мүмкін, себебі саңырауқұлақтардың көбісі микотоксиндер өндіреді, олар азық-түлікке түсіп, уытты әсер беруі ықтимал.
Нанның көгеруінің басты себебі – ылғалдың көп болуы, сонымен қатар температураның жоғары болуы мен ауаның дұрыс айналмауы. Нан өндірісі мен сақтау процесінде гигиеналық талаптар мен сақтау шарттарының дұрыс сақталмауы да көгерудің пайда болуына әсер етеді. Көбінесе нан көгерген кезде оның бетінде көк, жасыл немесе сұр дақтар пайда болады, бұл саңырауқұлақтардың спораларының таралуы екенін көрсетеді. Нанның көгеруі тек сыртқы көрініске ғана емес, оның дәмі мен тағамдық құндылығына да теріс әсер етеді
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Text Centered
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!

Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!

Материал іздеу
Сіз үшін 400 000 ұстаздардың еңбегі мен тәжірибесін біріктіріп, ең үлкен материалдар базасын жасадық. Төменде пәніңізді белгілеп, керек материалды алып сабағыңызға қолдана аласыз
Барлығы 663 959 материал жиналған
Осы аптаның ең үздік материалдары
Осы аптаның ең үздік материалдары












