Материалдар / "Тамақ құрамындағы белоктар, майлар және көмірсулардың адам ағзасындағы рөлі"

"Тамақ құрамындағы белоктар, майлар және көмірсулардың адам ағзасындағы рөлі"

Материал туралы қысқаша түсінік
Мақалада тағам құрамындағы негізгі макронутриенттер – белоктар, майлар және көмірсулардың адам ағзасындағы рөлі ғылыми тұрғыдан қарастырылады. Олардың химиялық табиғаты, физиологиялық қызметтері, тапшылығы мен артықтығының салдары жан-жақты сипатталған. Сондай-ақ дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыруда нутриенттердің тепе-теңдігі мен салауатты өмір салтының маңызы атап көрсетіледі.
Бұл бетте материалдың қысқаша нұсқасы ұсынылған. Материалдың толық нұсқасын жүктеп алып, көруге болады
Text Centered
Материал жариялап, аттестацияға 100% жарамды сертификатты тегін алыңыз!
Ustaz tilegi журналы министірліктің тізіміне енген. Qr коды мен тіркеу номері беріледі. Материал жариялаған соң сертификат тегін бірден беріледі.
Оқу-ағарту министірлігінің ресми жауабы
Сайтқа 5 материал жариялап, тегін АЛҒЫС ХАТ алыңыз!
Қазақстан Республикасының білім беру жүйесін дамытуға қосқан жеке үлесі үшін және де Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық материалыңызбен бөлісіп, белсенді болғаныңыз үшін алғыс білдіреміз!
Сайтқа 25 материал жариялап, тегін ҚҰРМЕТ ГРОМАТАСЫН алыңыз!
Тәуелсіз Қазақстанның білім беру жүйесін дамытуға және білім беру сапасын арттыру мақсатында Республика деңгейінде «Ustaz tilegi» Республикалық ғылыми – әдістемелік журналының желілік басылымына өз авторлық жұмысын жариялағаны үшін марапатталасыз!
Ресми байқаулар тізімі
Республикалық байқауларға қатысып жарамды дипломдар алып санатыңызды көтеріңіз!


Осы аптаның ең үздік материалдары


Министірлікпен келісілген курстар тізімі
Осы аптаның ең үздік материалдары